Ervaringscertificaat

Erkenning van verworven competenties (EVC) is een procedure waarin jouw kennis en vaardigheden in kaart worden gebracht.

Wat is een ervaringscertificaat?

Niet alleen diploma's tellen mee voor een EVC, maar juist ook levens- en werkervaring. Het door jou aangeleverde bewijs wordt beoordeeld ten opzichte van de gekozen landelijk erkende beroepsstandaard. Vervolgens wordt alles vastgelegd in een ervaringscertificaat. Dit certificaat wordt landelijk erkend als het verstrekt is door een erkend EVC-aanbieder, zoals Arcus College en Zuyd Hogeschool.Waarom een EVC?

Een EVC geeft een helder beeld van je (beroeps)ervaring en jouw niveau van functioneren. Uit de praktijk blijkt dat iemand die weet wat hij kan zijn talenten effectiever inzet. Daarnaast krijg je natuurlijk ook een goed beeld van de punten waaraan je nog kan werken. Daardoor is het makkelijker om jouw ontwikkeling af te stemmen op je huidige baan of de baan die je ambieert.


Wil jij weten of een ervaringscertificaat iets voor jou is? Doe dan de quickscan.


Start nu jouw EVC-procedure

Zorgacademie Parkstad Limburg heeft voor de uitvoering van loopbaanactiviteiten gekozen voor samenwerking met het Servicecentrum Limburg Competent. Wil je meer weten over het ervaringscertificaat of de EVC-procedure in gang zetten? Vul dan het contactformulier in en vermeld 'EVC' in de onderwerpregel.


Als je aangeeft dat je de procedure in gang wil zetten ontvang je een e-mail met een link naar een aanmeldformulier. Na ontvangst van het ingevulde aanmeldformulier neemt één van onze adviseurs contact met je op voor het maken van een afspraak.