Mogelijke beroepen

De zorgsector heeft veel verschillende werkvelden. Denk bijvoorbeeld aan jeugdzorg, verpleeghuiszorg en ziekenhuizen. Dat betekent dat er minstens zoveel verschillende zorg- en welzijnsberoepen zijn om uit te kiezen.


Ben je benieuwd of een carrière in de zorg iets voor jou is? Zorgacademie Parkstad Limburg verzamelde verschillende informatiebronnen en tests voor je. Ontdek het zelf!


Weet jij al zeker dat je in de zorg wil werken maar ben je er nog niet uit welke opleiding je wil gaan doen? Bekijk dan ons handige opleidingsoverzicht.


YouChooz

YouChooz.nl is dé landelijke voorlichtingssite voor opleidingen en beroepen in zorg en welzijn. Je vindt er beschrijvingen van meer dan 300 zorgberoepen. Ook kun je er vragen stellen aan docenten, studenten en zorgprofessionals.

YouChooz_logo.png

Zorgnavigator

Via de Zorgnavigator kun je jouw voorkeuren vergelijken met de specifieke eigenschappen en vereisten van de verschillende werkvelden en beroepen in zorg en welzijn. Met deze gratis test kom je dus snel te weten welk beroep bij jou past.

Doe-de-test-zorgnavigator.jpg

ZorgXperience

Dankzij ZorgXperience kunnen studenten, herintreders en zij-instromers een kijkje achter de schermen nemen bij verschillende organisaties voor zorg en welzijn in Limburg. Zo kun je je goed oriënteren op een opleiding en/of beroep.

Zorgxperience.jpg