Fysieke en Mentale weerbaarheid


Mensen reageren op elkaar. Ze gebruiken daarbij allerlei communicatievormen: woorden, stemgebruik, de manier van kijken, gedrag, houding. In de omgang met agressieve mensen is de manier van communiceren van groot belang, omdat je eigen gedrag een reactie uitlokt bij die ander en andersom.

Door je eigen manier van communiceren goed te kennen (en te kiezen) kun je beter omgaan met agressieve mensen.


Doelgroep

Medewerkers die in hun dagelijkse werk direct contact hebben met de cli├źnt en meer inzicht, kennis en vaardigheden willen ontwikkelen in de omgang met fysieke agressie.


Inhoud en werkwijze

De cursus is praktijkgericht, met de nadruk op het vergroten van de mentale en fysieke weerbaarheid. Verder komt je eigen veiligheid en die van de ander plus de omgeving uitgebreid aan bod.

In de training word je bewust gemaakt van je eigen reactiepatroon in agressieve situaties. Je krijgt meer inzicht en je ontwikkelt vaardigheden om zelfverzekerder en bewuster in agressie-situaties te kunnen handelen. Je kunt daarmee de inzet van fysieke de-escalerende vaardigheden (lichaamstaal, mimiek, stemgebruik etc) bewuster inzetten.

Je leert fysieke vaardigheden om jezelf en collega's in bepaalde situaties te beschermen en als het nodig is te bevrijden.


Duur

De training duurt 4 dagdelen.


Certificaat

Nadat je alle dagdelen aanwezig bent geweest, ontvang je een certificaat.


Trainers

Interne trainers van Mondriaan.


Praktisch

Kledingeisen: sportkleding zonder ritsen / knopen, eventueel een judopak.


Inschrijven

Inschrijven kan rechtstreeks via de button 'Inschrijven'.

Geïnteresseerden, werkzaam bij Mondriaan, Sevagram of Zuyderland s.v.p. inschrijven via het interne portaal.


Vragen

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar Mondriaan.