Feedback geven en ontvangen

Tijdens de training krijg je een solide theoretische basis, waardoor je beter weet hoe je de dingen anders kan aanpakken.


Doelgroep

Iedereen die wil leren hoe hij/zij op een respectvolle én duidelijke manier aan collega's kan zeggen welk gedrag niet (corrigerende feedback) of juist wel (bevestigende feedback) bijdraagt aan het realiseren van de team- en/of organisatiedoelen.


Inhoud en werkwijze

Samen wordt bekeken wat jou weerhoudt om dát te zeggen, waar iedereen beter van wordt. Je leert op een rustige manier onderscheid te maken tussen 'feiten' en je 'eigen interpretaties'. Vervolgens leer je door middel van veel oefenen hoe je de dingen kan zeggen, op een manier die bij jou past en die de ander kan horen.

Ook leer je hoe je zelf kunt reageren op feedback die jij ontvangt.


Aan de hand van ingebrachte praktijkvoorbeelden wordt de theorie meteen toegepast. Tijdens de training ontvang je een klapper met daarin de behandelde onderwerpen. Tussen de lesdagen door heb je tijd om de materie te oefenen (intervisiegroepjes) en een online-test te maken.


De training bestaat uit 3 bijeenkomsten. Als je 100% aanwezig bent geweest én actief hebt deelgenomen, ontvang je een bewijs van deelname.

De training gaat door bij een minimale deelname van 8 personen.


Trainers

Externe trainer (Coaching en Leadership)


Inschrijven

Inschrijven kan rechtstreeks via de button 'Inschrijven'.
Geïnteresseerden werkzaam bij Mondriaan, Sevagram en Zuyderland s.v.p. inschrijven via het interne portaal.


Vragen

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar Zuyderland.